NOVICE
Vse najlepše v 2015!
12 / 2014
V letu 2015 Vam želimo obilo zdravja in srečnih trenutkov ter seveda poslovnih in zasebnih užitkov v vsakem hipu prihajajočega leta! Preberi več...
Srečno 2014
12 / 2013
Vsem pozitivno naravnanim ljudem želimo SREČNO IN ZDRAVO 2014! Preberi več...
VESELE PRAZNIKE IN SREČNO 2013!
12 / 2012
Vsem sodelavcem in poslovnim partnerjem želimo v letu 2013 še nadaljnjega dobrega sodelovanja in uspešnega poslovanja. SREČNO IN ZDRAVO 2013 vošči kolektiv podjetja Rinor Berginc. Preberi več...
Rinor pomaga tudi lokalni skupnosti
08 / 2012
V podjetju Rinor se zavedamo družbene odgovornosti in skušamo po svojih najboljših močeh pomagati pri delovanju društev, ki s svojo dejavnostjo bogatijo vsakdan lokalnega okolja. Preberi več...
Rinor glavni pokrovitelj 7. Praznika Slofutsala
06 / 2012
Podaljšani praznični vikend, 23. in 24.6. se je na športnem parku Rovn pri Železnikih uspešno zaključil že 7. Praznik Slofutsala, daleč najboljši turnir v malem nogometu v Sloveniji. Preberi več...

Slovenskoslo | Englisheng

Purinor, RinorRinorRinorRinorRinor
Zgodovina

1. ZAČETKI

Podjetje je bilo ustanovljeno 1989 – tedaj je sedanji direktor podjetja, Darko Berginc, po večletnem delovanju v nekdanji tovarni igel Kobarid (TIK), začel s samostojno potjo –  s predelavo tehničnih polimerov oz. bolj domače - z brizganjem plastičnih izdelkov na rabljenem stroju v rojstni vasi, Trnovo ob Soči, v podjetju, ki se je prvotno imenovalo Mikroplast Berginc.

2. ŠIRITEV

Zlagoma se je število strojev povečevalo in potrebna je bila prva širitev proizvodnje – v razširjeno domačo garažo. Povečan obseg poslovanja je s seboj prinesel novo zahtevo – samostojna izdelava orodij. Orodjarstvo oz. lastna orodjarska dejavnost in orodjarske storitve, je postalo nuja, da se je partnerjem lahko na enem mestu ponudila popolna usluga – od konstrukcij orodij in izdelavi le-teh do samega brizganja tehničnih polimerov.

3. SELITEV

Zaradi dodatnih investicij v orodjarske storitve in stroje (CNC rezkalniki, žične, potopne erozije itd) se je pojavila potreba po novem, večjem proizvodnem prostoru.
Po daljšem iskanju primerne lokacije smo se leta 1999 preselili v industrijsko cono Poljubinj pri Tolminu (prostori bivšega Avtoprevoza). Ker se je obseg poslovanja nenehno širil smo skozi leta povečevali tako število zaposlenih, kot tudi širili poslovni prostor na novi lokaciji. Tako smo sodelovali oz. sodelujemo s podjetji iz avtomobilske industrije, bele tehnike, kemične industrije (pur pena in regulacija izhajanja purpena iz pur doz) in ostalimi, katerim nudimo usluge brizganja plastike iz različnih tehničnih polimerov in orodjarske storitve.

4. NOVA PODOBA

Širitev osnovne dejavnosti (brizganje plastike in orodjarstvo), usmerjenost v lasten razvoj in inovacije, je v podjetju narekovala nove spremembe – ena na zunaj najbolj opaznih je sprememba celostne grafične podobe in imena podjetja.

V letu 2007 smo se namreč, s pomočjo oblikovalskega studia Mazzini Ljubljana, lotili te zahtevne naloge, saj smo skupaj ugotovili, da si želimo in zmoremo več, kot na zunaj odraža naš podjetniški »imidž«.

Zato smo sklenili »prelomiti« s tradicijo in usmeritvijo v brizganje »mikro« plastike, kar se je iz našega imena (Mikroplast) dalo napačno sklepati, in se tudi načrtno usmeriti v razvoj lastnih izdelkov s predelavo tehničnih polimerov ter orodjarske dejavnosti in širitve orodjarskih uslug.

Po temeljitem premisleku in številnih sestankih smo se strinjali, da naši viziji razvoja podjetja najbolj ustreza ime Rinor, saj izžareva večino naših poslovnih dejavnosti -  R(azvoj)IN(ovacije)OR(orodjarstvo). Tako smo avgusta 2008 spremenili ime podjetja iz Mikroplast v Rinor in ga opremili s sloganom:
Rinor - Razvoj, inovacije, orodjarstvo - Predelava tehničnih polimerov

V podjetju Rinor trenutno dela 5 redno zaposlenih, v bodoče pa načrtujemo širitev proizvodnih kapacitet in nove kadrovske okrepitve kot tudi investicije v posodobitev poslovnega prostora.

 
Izmenjave povezav: | Joomla pomoč | Lampret.net | Prevajanje Intellectus | www.nasteno.si | fotovoltaika O PODJETJU | PONUDBA | PURINOR SET | KAKOVOST | KONTAKTI | FOTO | ENGLISH